Intretinerea mobilierului din PAL sau MDF

Ai reusit sa iti reamenajezi casa si sa ti-o mobilezi asa cum ai visat. Ai ales mobilierul realizat la comanda si nu ai regretat. Totul arata asa cum ai dorit, insa stii cum sa intretii mobila noua?

Sfaturi utile de urmat:


1. MOBILER DIN PAL


In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca mobila din PAL melaminat trebuie intretinuta cu ajutorul produselor destinate acestui tip de material cum ar fi cele de la SanoPolish sau Pronto aplicate pe lavete moi din bumbac sau microfibra pentru a nu rezulta zgarieturi mici de genul „panze de paianjan”.

Pentru intretinerea zilnica este recomandata curatirea mobilei cu spray-uri antistatice sau in mod clasic cu ajutorul pamatufului, insa in cazul unor pete (cerneala, pix, grasimi) pot fi elimiate cu produse de tipul spray-urilor emoliente cum ar fi cele enumerate mai sus.

In cazcum-sa-prepari-acasa-solutii-pentru-lustruit-mobilaul mobilei de bucatarie unde exista probabilitatea unor murdarii mult mai mari solutia ideala este folosirea produselor de curatare mult mai concentrate ,dar care nu au alcool sau amoniac in compozitie pentru a nu distruge lustrul.

Pentru lustruirea mobilierului din PAL apeleaza la o ceara speciala pentru lemn

 

Pentru intretinerea si curatarea mobilierului din PAL, NU folositi solutii ce pot contine: acizi, dizolvanti (diluant, acetona), inalbitori (clor) sau paste ce contin substante abrazive (detergent vase solid) !


2. MOBILIER DIN MDF


Cand vine vorba despre mobila din MDF trebuie stiut foarte bine ca ea este mai pretentioasa decat cea din PAL. Trebuie sa ai in vedere insa ca de obicei mobila are fronturile din MDF iar structura sa este realizata din PAL.

CURATARE-MDFMobilierul din MDF lucios se intretine doar cu ajutorul lavetelor moi atunci cand doresti sa stergi urmele de praf zilnice, iar in cazul murdariilor sau amprentelor se folosesc solutii slabe de dregresare intrucat acest tip de material se curatara foarte usor.

In cazul in care ati achizitionat recent mobilier din MDF trebuie ca timp de 15 zile de la inlaturarea foliei protectoare sa nu aplicati nici un tip de solutie de curatat. In acest mod evitati producerea zgarieturilor.

 

 

Pentru un luciu accentuat, lustruirea MDF-ului se face cu o ceara speciala pentru lemn.

 

Pentru intretinerea si curatarea mobilierului din MDF, NU folositi solutii ce pot contine: acizi, dizolvanti (diluant, acetona), inalbitori (clor) sau paste ce contin substante abrazive (detergent vase solid) !

Distribuie mai departe:

1 Comment

  1. Roxana Reply

    Am facut greseala de a sterge MDF cu o carpa intarita… acum pe placa sunt o grama da zgarieturi micute dar vizibile ce credeti as putea sa fac sa le inlatur ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *